Gepersonaliseerd Voedingsadvies op basis van jouw DNA

Er verschijnen jaarlijks honderden nieuwe diëten op de markt. Maar hoe weet je nu welk advies het beste bij je past? Hoe kan het dat ik aankom bij het minste geringste wat ik eet? Waarom kunnen anderen zoveel eten en ik niet? Waarom krijg ik buikpijn na het eten van bijvoorbeeld aardappelen of pasta? Of juist na een maaltijd met vet? Of je eet volgens je energiebehoefte je sport wekelijks op voldoende basis, je eet vrij normaal en gezond, je schrapt zelfs bepaalde zaken en je valt niet af.

Al langere tijd loop je rond met bijvoorbeeld een van bovenstaande vragen. Anderen hebben hier toch ook geen last van en jij doet precies hetzelfde, wat doe je verkeerd? Hier komt het DNA onderzoek om de hoek kijken. Jouw 20.000 genen bepalen namelijk hoe je lichaam is opgebouwd en hoe het omgaat met voeding, beweging en leefstijlfactoren.

Voedingsstoffen kunnen van persoon tot persoon een verschillend effect hebben. Sommige mensen hebben een natuurlijke aanleg voor aandoeningen die met voeding samenhangen, zoals diabetes, overgewicht of hoge bloeddruk. Bepaalde voedingsstoffen kunnen een ziektebeeld verergeren en andere stoffen kunnen dat juist helpen voorkomen.

Andere mensen kunnen juist weer eten wat ze willen zonder dat ze ooit ergens last van krijgen. Het verschil zit in de genen; voedingsstoffen – nutriënten – beïnvloeden de werking van de genen. De precieze samenstelling van de genen van een individu, het z.g. ‘genenpaspoort’, verschilt van persoon tot persoon, en daarmee ook het effect dat voedingsstoffen op een mens kunnen hebben.

Bepaalde voedingsstoffen kunnen genen als een soort schakelaar activeren of juist uitschakelen. Nutrigenomics combineert de kennis van het erfelijk materiaal met de gegevens over leefstijl van mensen, waarbij speciale aandacht is voor voeding.

Met een DNA test kan je dit mooi in kaartbrengen. Goed te weten is dat we bij deze DNA test niet naar ziektebeelden of andere medische zaken kijken, maar specifiek naar voeding, sport en beweging en leefstijl.

De meerwaarde van de DNA test op het persoonlijk voedingsplan is het inzicht dat je krijgt in je lichaam, op welke gebieden je lichaam het stagneert en hoe hiermee om te gaan.

Welke inzichten kan je uit de DNA test halen?

 • Moet ik meer inzetten op koolhydraat- of vetrestrictie?
 • Zou ik meer energie hebben met een ketogeen dieet? Of net niet?
 • Heb ik risico op diabetes en kan ik insulinegevoeligheid herstellen aan de hand van sport en beweging? Wat kan ik doen om dit risico te beperken?
 • Wat is het risico op hart en vaatziekten ten gevolge van hoge bloeddruk, cholesterol of ontstekingen door Omega 6 vetzuren? En vooral wat kan ik doen ter preventie?
 • Wat met koffie (cafeïne)? Goed voor mij ? of beter toch wat beperken?
 • Heeft het beoefenen van duur- en/of krachtsport zin tijdens het afvallen?
 • Is intermittend fasting een manier om je lichaam goed in balans te houden?
 • Heb je een verhoogde eetlust of merk je pas laat dat je verzadigd bent?
 • Ben je geneigd extra zout of zoet te eten en wat heeft dit voor gevolgen voor je lichaam?
 • Neemt mijn lichaam goed micronutriënten op? Of heb ik mogelijk risico op tekorten? (zink, ijzer, vit D, Vit B, Vit C, …)?

Wat mag je bij jouw test verwachten?

 • Jouw DNA-resultaten die levenslang bruikbaar zijn.
 • Een professionele interpretatie en uitleg.
 • Een gepersonaliseerd voedingsplan en bruikbare tips om er in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

 1. Via een speekseltest kan je vlot en pijnloos jouw DNA staat afnemen.
 2. Jouw staal en gegevens worden veilig geregistreerd
 3. Je DNA-staat wordt in het lab onderzocht met de beste technologie
 4. Tijdens het consult ontvang je een gepersonaliseerd rapport en bruikbare tips.

Maak een afspraak of vraag gerust meer uitleg en info via onderstaand contactformulier.

Maak een afspraak

Contact


 

adres (dinsdag, woensdag en vrijdag)

Hoe Gezond

Oude-Wetering, Veerstraat 33 , 2377 AP (Praktijkhoudend in Praktijk Nieuwetijdse Geneeswijzen)

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This