Vetzuren

‘Test je vetzurenbalans.’

 

 

Test je vetzurenbalans

Visolie, vetzurenbalans je hoort er tegenwoordig veel over. Het zou gezond zijn. Maar wat doet het nou eigenlijk in je lijf en welke visolie moet je kopen en in welke dosis? Zo maar wat vragen die ik regelmatig krijg.

Visolie is er werkelijk in alle soorten en maten. Dus hoe kies je nu de juiste? Vandaar dat ik voor in mijn praktijk op zoek ben gegaan naar een visolie van topkwaliteit én een test om je vetzurenbalans te meten. Want dan weet je waar je staat en hoeveel je nodig hebt. Daarom ben ik superblij dat ik een kwalitatief geweldige visolie kan aanbieden met de mogelijkheid om met een eenvoudige vingerpriktest jouw vetzuurbalans te meten. Want meten is weten!

Hoe zit het met vetzuren?

Onze lichamen kunnen zelf de meeste vetten produceren die ze nodig hebben, maar sommige soorten vetzuren krijgen we binnen via onze voeding. Deze worden essentiële vetzuren genoemd, en zijn verdeeld in twee groepen: omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren. Omega-3 krijgen we vooral binnen door het eten van vette vis (zoals makreel, haring en zalm) en omega-6 krijgen we in zeer ruimte mate (lees: veel te veel) binnen via bijvoorbeeld plantaardige oliën (zoals raapzaadolie en zonnebloemolie), vlees en bewerkte producten (van koek en snoep, brood, salades, tot kant- en klare hummus). Let maar eens op het etiket. Omega-6 staat op het etiket onder namen zoals koolzaadolie, zonnebloemolie, palmolie en tarwekiemolie.

De omega-3 vetzuren uit vis zijn het makkelijkste opneembaar door het lichaam. Ze vervullen een sleutelrol in de menselijke gezondheid. Omega-3 vetzuren bepalen de kwaliteit van de celmembranen in onze lichaamscellen, waaronder in het hart en de hersenen. Hoe beter de membranen worden verzorgd, hoe beter ze hun werk kunnen doen.

Een gezonde omega-6 / omega 3 verhouding in je lichaamscellen is 3:1 of lager. De omega-6 / omega-3 verhouding in het typische westerse dieet ligt tussen 10:1 en 20:1, terwijl hij 3:1 moet zijn. Dus de balans is aardig zoek. Een verstoorde vetzurenbalans vermindert je kwaliteit van leven en klachten kunnen ontstaan zoals: moeheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, huidklachten (eczeem), (chronische) ontstekingen, overgangsklachten, overgewicht, oogproblemen, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, gewrichtsklachten.

Wij kunnen echter alleen over de gezondheidsvoordelen van omega-3 beschikken als we er voldoende van binnenkrijgen en de vetzurenbalans weten te herstellen. Het is daarom zaak om je dieet aan te passen door te beginnen je inname van omega-6 drastisch te minderen én aan te vullen met een visolie supplement van zuivere kwaliteit.

Hoe is jouw vetzuurbalans? Meten = weten.

Met behulp van een eenvoudige (thuis-)vingerpriktest krijg je inzicht in de hoeveelheid omega-3 vetzuren in jouw rode bloedcellen en de omega-6 / omega-3 vetzuren verhouding en weet je wat nodig is om de balans weer goed te krijgen. Het bloedmonster wordt (anoniem) door een onafhankelijk laboratorium geanalyseerd. Na ca. 3 weken krijg je de uitslag en kun je direct aan de slag.

Het herstellen van je vetzuurbalans kost minimaal 4 maanden. Omdat de buitenkant van iedere cel – ook van de rode bloedcellen – uit vetzuren bestaat. Je gaat als het ware iedere cel van binnenuit vernieuwen en flexibeler maken. Letterlijk. Hoe flexibeler, hoe gezonder, want voedingsstoffen kunnen beter de cel in en afvalstoffen kunnen beter de cel uit. Daarom is het nodig om een minimaal 4 maanden visolie te gebruiken. Het heeft tijd nodig om de cellen te regenereren. 

De eerste vingerpriktest doe je bij het begin als een nul-meting, en de tweede test doe je na ongeveer 4 maanden. Zo kan je zelf zien hoe je vetzuurbalans verbetert en herstelt. Niets voor niets zegt mijn motto: ‘neem je regie over jouw eigen gezondheid’.
Vind je bloed prikken bij jezelf vervelend? Ik wil dit met alle plezier voor je doen. Eenmaal gezien, kun je het de volgende keer waarschijnlijk zelf.

Belangrijk om te weten:

  • Het verschil tussen de olie van een ander merk en de visolie van Hoe Gezond, zit hem in de zgn. TOTOX- waarde. De waarde van de deze visolie ligt superlaag (4-8). Hoe lager de TOTOX-waarde hoe minder geoxideerd, hoe beter de vetzuren voor jouw lichaam bruikbaar zijn.
  • De olie is zonder nasmaak of oprispingen en vrij van kunstmatige zoet-, kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen.
  • De olie wordt voor gemaakt uit verse arctische vis: een pure olie in natuurlijke triglyceride vorm, verrijkt met vitamine D en gezuiverd van mogelijke verontreinigingen als PCB’s en zware metalen.
  • De visolie is MSC gecertificeerd om zeker te stellen dat de instandhouding van de vispopulatie wordt gewaarborgd en het ecosysteem gezond en productief blijft voor de toekomst. De olie wordt enkel gemaakt van filet-snijresten. Er wordt geen vis extra voor gevangen.

Investering

Wil jij regie pakken op je eigen gezondheid? Dan is de combinatie van vingerpriktesten en visolie iets voor jou. Vul het contactformulier in, vertel me dat je een pakket wilt bestellen en ik zorg ervoor de je pakket besteld wordt. We maken, indien je dat wenst, een afspraak om bloed te prikken. 

Een pakket voor een half jaar kun je aanschaffen tegen een zeer scherp pre-paid tarief

 

 

 

Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid:

Een gezonde leefstijl is de belangrijkste bepalende factor van onze gezondheid. Voedingssupplementen kunnen in veel gevallen corrigerend werken, maar nooit een volwaardig voedingspatroon vervangen. 

Gezondheidsvoordelen visolie

(toegestane gezondheidsclaims)

GOED VOOR HET HART Dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA draagt bij aan een normale hartfunctie.
GOED VOOR DE HERSENEN Dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan normale hersenfunctie. Zwangere en borstvoedende vrouwen: 200mg DHA bovenop de dagelijkse inname van 250 mg EPA+DHA draagt bij aan normale hersenontwikkeling van de foetus / het kind.
GOED VOOR HET ZICHT Dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan behoud van normaal zicht. Voor kinderen tot 1 jaar is dat 100 mg DHA.
GOED VOOR HET IMMUUNSYSTEEM Dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
GOED VOOR BLOEDDRUK EN TRIGLYCERIDEN LEVEL Dagelijkse inname van 2 mg tot max 5 mg DHA en EPA draagt bij aan behoud van een normale bloeddruk en triglyceriden levels.
GOED VOOR DE SPIERFUNCTIE Dagelijkse inname draagt bij aan een normale spierfunctie. 

Contact


 

 

adres (maandag)

Hoe Gezond
Den Haag

 

Hoe Gezond

 

adres (dinsdag, woensdag en vrijdag)

Hoe Gezond
Het Tolland 4 (ingang Dorpskade)
2291 VS Wateringen

 

Hoe Gezond

Pin It on Pinterest

Share This