Darmfloraonderzoek

‘Een gezond microbioom heeft invloed op de stofwisseling, het afweersysteem en het humeur.’

 

 

Bij Hoe Gezond sta jij met je hulpvraag centraal. Wij helpen je met de keuze welke onderzoeken nodig zijn en maken een behandelplan op maat. Met net zoveel consulten als jij nodig hebt om jezelf vitaal te voelen en te blijven.

Darmfloraonderzoek

De darmflora is één van de belangrijkste pijlers onder de gezondheid. Verstoring van de darmflora kan tal van klachten veroorzaken die je leven aardig overhoop kunnen gooien. Denk aan een prikkelbare darm, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, hooikoorts, allergie, eczeem, maar ook hormonale klachten en stemmingswisselingen.

Je kunt veel klachten verhelpen door je darmflora en darmslijmvliesbarrière grondig te versterken. Door middel van ontlastingsonderzoek krijg je een duidelijk beeld of je klachten veroorzaakt worden door een verstoorde darmflora, een verzwakt afweersysteem, ontstekingen en/of een voedselallergie. Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt bepaald waar je klachten vandaan komen en wat je er aan kunt doen om je weer vitaal te voelen en de regie over je eigen buik te hebben.

De onderzoeken worden door jezelf thuis uitgevoerd . De ontlasting wordt opgestuurd en op kweek gezet bij het lab ( RP Sanitas Humanus) waarmee Hoe Gezond samengewerkt. Zodra we de uitslag ontvangen hebben maakt Hoe Gezond een uitgebreide rapportage met voedings- en orthomoleculair advies en maken we een afspraak om deze met elkaar te bespreken.

Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid:

De darmfloraonderzoeken kunnen aanvullend zijn op een reguliere diagnose of behandelmethode, maar deze niet vervangen. Het is van belang dat je contact houdt met jouw huisarts of medisch specialist. Andersom is het ook mogelijk dat Hoe Gezond je doorverwijst naar jouw huisarts. Uiteraard kunnen wij desgewenst in contact treden met de behandelend arts voor overleg.

Een greep uit de te behandelen klachten:

Prikkelbare darmsyndroom / lekke darm / voedingsintoleranties / hormonale klachten / chronische vermoeidheid / pijnklachten / concentratiestoornissen / maagzuur / burnout / vermoeidheid / gebrek aan energie / schimmelinfecties / eczeem. 

Contact


 

adres (dinsdag, woensdag en vrijdag)

Hoe Gezond

Per 1 oktober 2023

Oude-Wetering, Weteringlaan 1, 2377 XN  (Praktijk Nieuwetijdse Geneeswijzen)

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This