Helemaal in mijn element op de Turkse markt! En wat een overvloed kent dit seizoen! Ik hou ervan om te eten volgens het seizoen en dat is niet voor niets…4 redenen:

1. Elk seizoen geeft je lichaam precies dat wat nodig is. In de zomer vraagt je lichaam om ander eten dan in de winter. In de winter heb je behoefte aan warm en voedend eten, zoals havermout en maaltijdsoepen, en in de zomer naar koud en licht eten, zoals salades en smoothies. De groente, fruit, kruiden en specerijen die bij het seizoen passen, sluiten hier perfect op aan.
2. Je bespaart geld. Moeder natuur doet al het werk en zorgt met een beetje geluk voor een gigantische oogst. Daarom te koop voor een prikkie.
3. Het is beter voor het milieu. Met het kopen van lokale groente en fruit help je mee aan de vermindering van CO2-uitstoot. Want wat op jouw bord ligt, hoefde (bijna) geen reis af te leggen. Voor seizoensgroenten en –fruit zijn geen kunstmest, pesticiden en andere kunstmatige ingrepen nodig om de groei te bevorderen. Beter voor onze aarde.
4. Je eten is van betere kwaliteit. De zonkracht zorgt voor super veel vitaliteit en smaak. Groenten-en fruit krijgen de tijd om te rijpen en te groeien wat de smaak zeker ten goede komt. Bevatten door de zonkracht ook meer vitamines.

Pin It on Pinterest

Share This