Het nieuwe jaar is begonnen. Een mooi moment om te gaan detoxen!
Waarom is detoxen eigenlijk zo populair? Vroeger kon ons lichaam zichzelf prima zuiveren van van alle gifstoffen die het binnenkreeg. Maar het lichaam heeft het zoveel zwaarder gekregen met de hoeveelheid gifstoffen die het te verwerken krijgt (uit voeding, chemische stofjes, medicatie, straling), dat het steeds slechter in staat is om alle toxines uit het lichaam te verwijderen. Het lichaam kan dan wel een steuntje in de rug gebruiken.

Want een teveel aan gifstoffen vergroot het risico op allerlei klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, een vertraagde vetverbranding, gewichtstoename, pijnlijke gewrichten, en schimmelinfecties.

Detoxificatie is dan een krachtig middel om de gifstoffen in het lichaam af te voeren.  Traditioneel zijn het voorjaar en het najaar ideale periodes om het lichaam grondig te ontgiften. Dit kan je doen met een detox-kuur met behulp van supplementen zoals kruidenkuren, sapvasten maar ook met behulp van bioresonantie. We stimuleren met bioresonantie de meridianen in het lichaam. Deze zogenaamde snelwegen van energie zijn verbonden met onze organen. Daar waar de energie niet goed stroomt, zijn afvalstoffen opgehoopt en kunnen klachten ontstaan. Met bioresonantie kunnen we het lichaam aanzetten om die afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Wat levert het op? Het immuunsysteem functioneert beter en je voelt je weer fit en vitaal.

Voor lichaam en geest Door jezelf regelmatig te zuiveren van alle onnodige ballast, zorg je ervoor dat je lichaam en geest goed blijven functioneren. Na een detox merk je dan ook dat je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk meer veerkracht en alertheid hebt. Je voelt je ‘helder’ in je hoofd.

Goed drinken. Als je gaat detoxen is het van belang heel goed te water en kruidenthee te drinken. Dit is nodig om de toxines af te voeren. Richtlijn is 0.03 liter per kg lichaamsgewicht.

Bewegen en sauna. Sporten stimuleert de vetverbranding. Toxines zijn opgeslagen in het vetweefsel, en komen door sporten en zweten vrij. Naar de sportschool dus! Vind je de sportschool echt niet fijn, maak dan dagelijks een stevige wandeling in de frisse buitenlucht. Een ontspannend saunabezoek is natuurlijk ook een mooie manier om toxines kwijt te raken.

Alvast een leuk en lekker sap-receptje voor tijdens je detox?

Detox: Wortel-Sinaasappel

Ik heb een variant gemaakt op de wortelsap die iedereen wel kent. En een beetje sinaasappel en munt toegevoegd om meer smaak te geven.

Gember is ontzettend gezond; het werkt ontstekingsremmend en het stimuleert de doorbloeding. De bèta caroteen van de wortel voor ooggezondheid en is samen met de vitamine C een perfecte bron voor je weerstand.

Ingrediënten
• 200 gram wortels (gewassen)
• 2 sinaasappels (de schil eraf)
• paar blaadjes munt
• stukje biologische gember van 3 cm geschild
• 1 appel met schil

Bereiding
Snij alle ingrediënten in grove stukken, voeg ze samen in de sapcentrifuge/blender en geniet van dit reinigende sapje!

Pin It on Pinterest

Share This