Het is balanceren op een dun koord als je gezond wilt blijven eten en een druk leven hebt. Daarom 8 tips om een gezond eetpatroon vast te houden.

1. Plannen: Bedenk voor een paar dagen voorruit wat je wilt eten. Vaak is zondagavond dan het makkelijkst; een rustige dag en net voor de drukke week weer begint. Als jij alles goed kunt plannen wat je wanneer eet, kun je meteen zelfs al voor een paar dagen koken en porties in je koeling klaarzetten. Lukt dat niet voor de hele week? Maak zondag dan alleen voor een paar dagen, bijvoorbeeld tot woensdag. Dan heb je die dagen al goed voor jezelf geregeld.
2. Kook téveel: en hou een paar porties apart voor in de vriezer, of de volgende dag om op te warmen of te verwerken in een salade. Twee ons méér groenten koken, geeft jou voldoende basis voor een salade de volgende dag. Met bijvoorbeeld wat nootjes, feta en olijfolie kun je er een volwaardige en gezonde lunch van maken.
3. Sauzen en curry’s kan je heel goed van tevoren maken en zijn ideaal om in te vriezen. Met wat rijst en of pasta zet je dan snel een gezonde maaltijd op tafel en blijf je weg van het kant-en-klare spul.
4. Voorraad: Gooi in het weekend je koelkast vol en zorg voor een voorraad aan verse ingrediënten. Er zijn legio recepten te vinden voor en gezonde maaltijd in 10 minuten.
5. Bestel via een maaltijdservice. Ze maken het plannen makkelijk voor je. Maak aan de hand van keuzelijstjes op de website je weekmenu en bestel voor een hele week. Ze leveren aan huis inclusief toffe recepten. Het bespaart je tijd en eet je altijd gevarieerd en gezond.
6. Tussendoortjes kun je ook goed plannen. Maak kleine bakjes met nootjes, stukjes fruit of snoepgroenten en gooi in je (werk-)tas. De kans is kleiner dat je je vergrijpt aan iets uit de snoepautomaat.
7. Ook (de meest van je) collega’s willen lekker en gezond eten….spreek met je collega’s af dat op toerbeurt een gezonde lunch gemaakt wordt. Ik beloof je dat je verrassende smaakcreaties krijgt voorgeschoteld.
8. Voor ontbijt valt er ook genoeg te plannen, zodat je altijd een mooie start van de dag kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een omeletje. Deze is koud namelijk ook lekker. Een andere tip is de bekende ‘overnight-oat’ als de mee-naar-het-werk-variant. Smoothies zijn ook ideaal om voor te bereiden. Smoothies kun je per portie goed invriezen en een voorraadje aanleggen.

Paar dingen om aan te denken
o Neem (diepvries-) bakjes die BPA vrij zijn, zodat je geen onnodige rotzooi (weekmakers) binnenkrijgt.
o Verwarm je maaltijd in een pan en niet in de magnetron, voor meer voedingswaarde en het is ook lekkerder.
o Lunch mee naar werk? maar geen koelkast op het werk of onderweg? Koop een klein koeltasje, zodat je je maaltijd vers en crispy kan houden. Soepjes zijn altijd makkelijk. Deze hou je gewoon warm in een thermosbeker.

Pin It on Pinterest

Share This