Groente is superbelangrijk. Rijk aan vitamines, mineralen en bioactieve stofjes. Alle kleuren groente bevatten verschillende voedingsstoffen. Daarom is variatie belangrijk. Doordat verschillende voedingsmiddelen worden aangeboden blijft het lichaam vitaler en krijg je een breed spectrum aan voedingsstoffen binnen. Kies alle kleuren en soorten groeten. Elke week 5 kleuren. En dat 300 gram per persoon per dag. Dat is best veel zul je denken. Daarom 9 tips hoe je ongemerkt met gemak aan de ADH komt.

1. Zoete aardappels
De zoete aardappel is een groente is en dus geen gewone aardappel. Ideaal om lekker veel van te eten en ook eens in een stamppot te verweken i.p.v. een gewone aardappel.

2. Groenten met tomaat
Een handige variatie en smaaktip is om groene groenten te combineren met tomaat. Deze combi is namelijk altijd lekker. Ben je dus niet zo van de broccoli of spruitjes? Rooster ze dan eens met een paar blokjes tomaat of hele cherrytomaatjes ( eventueel met wat knoflook ) in de oven. De kans is groot dat je het zo een stuk lekkerder vindt!

3. Vervang rijst en andere koolhydraatrijke producten voor groente
Vervangen van koolhydraatrijke producten zoals pasta, rijst en aardappels voor groentevarianten. Denk aan bloemkoolrijst, courgettepasta en pompoenfrietjes.

4. Maak een omeletje of een frittata.
Is supereasy om te maken en er gaan veel groenten in. Iedereen vindt het lekker. Je kunt eindeloos variëren met groenten die jij lekker vindt en in het seizoen zijn. En heel handig, als je wat over hebt, neem je dat de volgende dag als lunch. Afgekoeld ie een frittata namelijk ook heerlijk!

5. Soepjes.
Ongemerkt gaan in soepen heel wat grammen groenten. Zo makkelijk te maken. Er staan veel lekkere en makkelijke recepten op mijn site. Maak een grote pan, portioneer in 500 ml bakjes, vries in en neem in een thermosbeker naar je werk.

6. Vergadergroenten.
Groenten snacken tijdens de vergadering op het werk. Of zet een kom met soepgroenten op de balie/ bureau of in de kantoorpantry. 10 snoeptomaatjes is al gauw 100 gram. Dat lukt makkelijk. Toch? En beter dan 10 m&m’s 😊

7. Verhoog de porties groenten bij de warme maaltijd
Probeer bij iedere maaltijd groenten te eten en bereid net iets meer dan wat je normaliter zou doen. Naast extra vitamines en mineralen, zorgen ze er ook nog eens voor dat je eerder verzadigd bent en minder grote porties eet. Ideaal voor het handhaven van een slanke lijn.

8. Rauwkost op je boterham of cracker
Eet rauwkost op een boterham of cracker bij je favoriete beleg. Een boterham met kipfilet wordt een stuk vezelrijker (en lekkerder) met plakjes tomaat, komkommer en handje sla. Naast sla, kun je ook denken aan paprikareepjes, worteltjes, radijsjes en witte kool en gegrilde groenten.

9. Groentespreads
Tot slot groentespreads. Het liefst zelfgemaakt, maar anders zelf gekocht. Denk bijvoorbeeld aan deze bietenhummus of pompoenhummus, deze paprikaspread of baba ghanoush met geroosterde aubergine. Heerlijk voor op een broodje of toastje. Ook hiervoor volop tips op mijn site.

Pin It on Pinterest

Share This