Vette vis levert omega 3-vetzuren. Omega’s zijn superbelangrijk voor je lichaam. Ze zijn belangrijk voor het instandhouding van het celmembraan, opbouw van hersenweefsel, netvlies van onze ogen, en voor de vorming van hormoonachtige stoffen betrokken bij weerstand, bloeddruk en bloedstolling.

Omega-3 vetzuren komen in 3 soorten voor. 1) ALA (alfa-linoleenzuur). Deze zit in allerlei plantaardige bronnen zoals avocado, (wal)noten, zaden, zeewier, plantaardige oliën zoals lijnzaadolie. 2). EPA en 3). DHA. Deze twee komen alleen in vette vis zoals haring, makreel, zalm en algenolie (krill-olie) voor. ALA kan als voorloper dienen en wordt in het lichaam omgezet in EPA en DHA.

Deze omzetting gaat niet bij iedereen even efficiënt. Dit komt onder andere door de disbalans die is ontstaan door ons eetpatroon waarbij een overschot aan Omega-6 is ontstaan (door bewerkte voeding zoals margarine, chips, koekjes/ gebak en gefrituurd eten). Hierdoor is het evenwicht in de vetzuren balans verstoord. Met bioresonantie komt die disbalans ook 9 van de 10 keer uit te meting.

Je kunt het evenwicht herstellen door 2 x per week vette vis te eten. Lukt dit niet neem dan een visolie capsule.

Ben je vegetariër? Neem dan meer alfa-linoleenzuur. Alfa-linoleenzuur levert nl. minder vetzuren op dan van vis. Bijvoorbeeld in de vorm van lijnzaadolie.

Pin It on Pinterest

Share This